Hoe richt je een badkamer in?

In kleine ruimtes zijn inloopkasten een luxe die niet elk huis zich kan veroorloven. De badkamer daarentegen kan een betaalbare plaats zijn om je spullen op te bergen en ze toch gemakkelijk toegankelijk te houden. Er zijn veel verschillende manieren om een badkamer zonder kast in te richten en toch georganiseerd te houden. Van verborgen opbergers tot slimme oplossingen die weinig ruimte innemen, hier zijn enkele ideeën om je badkamer efficiënt in te richten.

Installeer een haakrek

Een van de meest eenvoudige manieren om kleinere spullen in de badkamer op te bergen is met een eenvoudig haakrek. Je kunt online en in winkels veel opties vinden die speciaal zijn ontworpen voor badkamers. Een hakenrek is perfect voor handdoeken, badjassen en andere voorwerpen die vaak worden gebruikt. Een haak rek is een gemakkelijke manier om opslag toe te voegen tegen lage kosten. Gewoon installeren het rek op een muur die genoeg studs heeft om het gewicht van een rek gevuld met handdoeken te houden.

Veel badkamers hebben grote, lege muren die kunnen worden gebruikt voor opslag. De sleutel tot het gebruik van de muur voor opslag is ervoor te zorgen dat de voorwerpen die je erop zet licht zijn en de muur niet beschadigen. U kunt een kurkbord gebruiken om foto’s op te hangen, uw agenda bij te houden of zelfs een lijst vast te pinnen met dingen die u in de winkel nodig hebt. U kunt ook een trekstang gebruiken om lichte voorwerpen zoals badjassen en handdoeken op te hangen. U kunt ook magnetische strips gebruiken om lichte voorwerpen zoals scharen of haarklemmen op te bergen. Zorg ervoor dat de voorwerpen niet te zwaar zijn, anders breken ze de muur.

Installeer planken boven het toilet

Als je badkamer een toilet heeft, heb je een perfecte opbergruimte op ooghoogte. Installeer planken boven het toilet om nuttige voorwerpen zoals extra toiletpapier, schoonmaakmiddelen of extra handdoeken op te bergen. Een plank boven het toilet is een geweldige plek om dingen als extra toiletpapier of schoonmaakspullen op te bergen. U kunt de plank boven het toilet ook gebruiken als minigalerijwand. Richt een plankje in en versier het met ingelijste foto’s, planten of decoratieve voorwerpen voor een unieke uitstraling.

Organiseren met manden

Manden zijn een geweldige manier om handdoeken, toiletartikelen of zelfs kleding in op te bergen. U kunt veel manden vinden die ontworpen zijn voor badkamers, of u kunt manden gebruiken die u al bezit en ze voor specifieke doeleinden gebruiken. Het gebruik van manden voor opslag kan een geweldige manier zijn om stijl toe te voegen aan de badkamer. U kunt manden in verschillende kleuren en materialen vinden die passen bij de rest van uw badkamer. U kunt manden op verschillende manieren gebruiken. U kunt manden gebruiken om handdoeken in op te bergen, ze aan de muur hangen om toiletartikelen in op te bergen, of ze gebruiken om opgevouwen kleren in op te bergen. Manden kunnen worden gebruikt om bijna alles in de badkamer te organiseren.

Opbergen

Als je een muur hebt die groot genoeg is, kun je een grote plank toevoegen om spullen als handdoeken en toiletartikelen op te bergen. Een plank is ook een goede keuze als je een kleinere badkamer hebt met weinig muurruimte. Planken zijn een goede plek om handdoeken en toiletartikelen op te bergen. Als je een kleinere badkamer hebt, zijn planken misschien geen optie omdat ze meestal te veel ruimte innemen. In dat geval kunt u kiezen voor kasten of wandkasten. Wandkasten zijn meestal erg klein en zijn een geweldige manier om opslag toe te voegen aan een kleinere badkamer.

Als je een muur hebt die groot genoeg is, kun je een richel boven de wastafel installeren om toiletartikelen of haarstylinggereedschap op te bergen. Je kunt een richel gebruiken om dingen als make-upborstels of tandenborstels op te bergen. U kunt zelfs een richel boven de wastafel gebruiken om decoratieve stukken zoals ingelijste foto’s of decorstukken op te hangen. Een richel boven de wastafel kan een gemakkelijke manier zijn om opslag toe te voegen aan een kleine badkamer. U kunt toiletartikelen op de richel opbergen of zelfs een decoratieve mand boven de wastafel hangen om andere spullen in op te bergen.

Conclusie

Of je nu een grote of kleine badkamer hebt, het is belangrijk om je ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Van het wegwerken van rommel tot het gebruik van ruimtebesparende opbergoplossingen, er zijn tal van manieren om de organisatie van je badkamer te verbeteren. Of je nu wandruimte, planken, manden of andere opbergoplossingen gebruikt, je kunt je badkamer gebruiksvriendelijker maken.

Blogoverleg.nl

Blogoverleg.nl

De allerleukste blogs voor jouw. Blogs over de bouw, ondernemen, marketing & wonen.

Wist jij dat van de volwassen internet gebruikers 91% sociale media gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *