Hoe werkt zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing is een vorm van digitale marketing die u helpt bezoekers naar uw website te trekken en de zichtbaarheid ervan in zoekmachines te verbeteren. U kunt zoekmachinemarketing gebruiken om u te richten op relevante zoekopdrachten, zodat mensen die op zoek zijn naar informatie over uw bedrijf, product, dienst of blogartikel deze vinden wanneer ze online zoeken. Deze vorm van marketing houdt in dat u zich richt op relevante zoekopdrachten, zodat uw site prominent in de zoekresultaten verschijnt. Als u bijvoorbeeld een dierenwinkel heeft, kunt u zich richten op zoekopdrachten als “lokale dierenwinkels” en “puppies te koop bij mij in de buurt”. Zoekmachinemarketing omvat het creëren van sleutelwoorden en nuttige inhoud die mensen zal aanmoedigen om te klikken op uw link in plaats van de links van andere bedrijven in dezelfde branche. In dit artikel wordt uitgelegd hoe zoekmachinemarketing werkt en wat de voor- en nadelen van dit type digitale marketing zijn.

Hoe werkt zoekmachine marketing?

Als u wilt dat uw bedrijf succesvol is, moet u klanten aantrekken. Als u wilt dat uw website leads en verkoop genereert, is het cruciaal dat hij bovenaan de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) verschijnt. Dit is waar zoekmachinemarketing om de hoek komt kijken. Er zijn vele soorten zoekmachinemarketing, waaronder: – Trefwoordonderzoek – begrijpen waar mensen naar zoeken en waarom. – Trefwoord analyse – bepalen hoe concurrerend bepaalde trefwoorden zijn. – Content creatie – het creëren van hoge kwaliteit, keyword-rijke web content zoals blog posts, video’s en infographics. Er is ook zoekmachine optimalisatie (SEO), dat verwijst naar het proces van het verbeteren van de organische (of “gratis”) zoekmachine rankings van uw website door het creëren van inhoud van hoge kwaliteit en het structureren ervan op een manier die zoekmachines zullen waarderen. Zoekmachinemarketing omvat echter ook betaalde zoekmachinemarketing inspanningen, zoals investeren in pay-per-click (PPC) reclame om meer verkeer naar uw website te leiden.

Waarom is zoekmachinemarketing belangrijk?

Meer dan 80% van de klanten zal klikken op een resultaat van een zoekmachine en 60% van de klanten verwacht te vinden wat ze zoeken op pagina 1 van de zoekmachineresultaten. Als uw website niet hoog scoort op de resultatenpagina’s van zoekmachines, verliest u het van uw concurrenten. In feite, als u niet aanwezig bent op het internet, bestaat u niet als bedrijf. Welk product of dienst u ook aanbiedt, iemand zal er online naar zoeken. Als u relaties met uw klanten wilt opbouwen en leads wilt genereren, moet u online zijn. En als u online gevonden wilt worden, moet u investeren in zoekmachinemarketing.

Met SEA-reclame betaalt u voor uw advertenties die bovenaan de resultatenpagina’s van zoekmachines verschijnen wanneer iemand een gerelateerd trefwoord intypt. SEA advertenties verschijnen boven of onder de organische resultaten en zijn meestal vetgedrukt. Als u een gesponsorde link op een zoekmachine wilt kopen, moet u bieden tegen andere bedrijven die op hetzelfde trefwoord willen adverteren. Het bedrijf dat het hoogste bod uitbrengt, krijgt zijn link bovenaan de SERP’s te zien. SEA-reclame is gemakkelijk en goedkoop om te beginnen, maar kan een uitdaging zijn om te volgen en te optimaliseren. Echter, het is een uitstekende manier om verkeer naar uw website. SEA-reclame wordt het best gebruikt als aanvulling op SEO, niet als vervanging. U hebt een sterke SEO-strategie nodig om goed te scoren en organisch verkeer te genereren.

Wat is SEO en SEA?

SEO is het proces van het verhogen van het verkeer en de zichtbaarheid van uw website via natuurlijke organische zoekresultaten. In wezen werkt u aan het optimaliseren van uw website en inhoud, zodat zoekmachines zoals Google deze hoger in de SERP’s plaatsen op basis van de relevantie voor bepaalde zoektermen. Organische zoekresultaten zijn de resultaten die verschijnen op de resultatenpagina van een zoekmachine zonder dat iemand op een advertentie klikt. Het is belangrijk te beseffen dat SEO niet garandeert dat u bovenaan de SERP’s komt te staan. U kunt een succesvolle SEO-strategie toepassen en toch niet goed scoren. Het verschil tussen SEO en PPC is dat SEO een langetermijnstrategie is. U kunt niet verwachten dat uw SEO-inspanningen onmiddellijk resultaat opleveren. Maar als u het goed doet, zal uw website gestaag stijgen in de SERP’s.

SEO en SEA zijn twee verschillende strategieën om meer verkeer naar uw website te leiden. SEA is onmiddellijk en kan zorgen voor een grote toestroom van bezoekers, maar SEO zal helpen uw verkeer in de loop van de tijd te laten groeien. Zet in op beide methoden van zoekmachinemarketing om de beste resultaten te krijgen.

Ranking bovenaan de SERP’s vereist een combinatie van beide strategieën. SEO vergt echter meer tijd en inspanning, wat betekent dat je geduld moet hebben. SEA is een snellere strategie met snellere resultaten. Het voordeel van SEA is dat het minder geld kost en beter schaalbaar is. U kunt uw uitgaven verhogen als dat nodig is om nog meer verkeer te genereren. SEO kan echter een goede investering zijn als je de tijd hebt om de strategieën goed uit te voeren. Het is belangrijk op te merken dat geen van beide strategieën beter is. Ze zijn gewoon verschillend.

De voordelen van zoekmachine marketing

– Meer leads – Meer bezoekers op uw website betekent meer leads. Als een bezoeker uw website nuttig vindt, zal hij zich waarschijnlijk aanmelden voor uw mailinglijst, uw gratis gids downloaden of uw producten of diensten kopen. – Hogere conversiepercentages – Meer leads betekenen meer klanten als u ze uitstekend converteert. Een hoger aantal bezoekers betekent dat u meer mogelijkheden hebt om ze te converteren. – Betere branding – Een sterkere online aanwezigheid kan ook helpen uw merk te verbeteren. Mensen kopen misschien niet meteen bij u, maar ze onthouden uw naam en wat u doet. – Verbeterde online reputatie – Uw online reputatie is belangrijk. U wilt geassocieerd worden met nuttige inhoud van hoge kwaliteit. -Hogere zoekmachine rankings – Als u SEO correct uitvoert, zult u uw website langzaam maar zeker bovenaan de SERP’s zien verschijnen.

Blogoverleg.nl

Blogoverleg.nl

De allerleukste blogs voor jouw. Blogs over de bouw, ondernemen, marketing & wonen.

Wist jij dat van de volwassen internet gebruikers 91% sociale media gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *